Geri Dön

“Yılın Girişimcisi” ödülü Mehmet Çankaya’ya verildi

Karmod 16.02.2023

Karmod’a anlamlı ödül

İGİAD tarafından düzenlenen bu seneki “Yılın Girişimcisi” ödülü Mehmet Çankaya’ya verildi.

İş dünyasındaki iş ahlakı ile girişimcilik faaliyetlerini desteklemek amacıyla 2003 yılında kurulan İGİAD Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği’nin her yıl düzenlediği “Yılın Girişimcisi” ödülü bu yıl Karmod Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya layık görüldü.

Konuyla ilgili düzenlenen törene katılan Karmod Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya’ya ödülü İGİAD Başkanı Ayhan Karahan tarafından takdim edildi. İş ahlakının temel ilkelerini önceleyerek firma ticari faaliyetlerini ve büyümesini dış kaynak kullanmadan kendi öz sermayesiyle devam ettiren Karmod’un bu başarısı verilen ödülde temel etken oldu.

Törende söz alan Çankaya yaptığı konuşmada iş hayatında temel ilkeleri olan dürüst girişimciliği savunan ve destekleyen bir firma olduklarına dikkat çekti.

Çankaya, İş dünyasında ahlaki düsturlara dikkat eden, tüm çalışanları ve paydaşlarına karşı adaletli duruşunu koruyan örnek şahsiyetleri toplumda yaygınlaştırma amacını taşıyan firma sahiplerine bu anlamlı ürünü almaktan memnuniyet ve gurur duyduğunu vurguladı.

“Hemen hemen her şeyin maddiyatla ölçüldüğü, rekabetin alabildiğince körüklendiği, ne olursa olsun çok kazanmanın başarı sayıldığı çarpık bir anlayışın içindeki iş dünyasına ahlaki ilkelerimiz ve inancımızla örnek duruşumuzun olması gerekiyor. Bu çarpık anlayışı düzeltmek için ayrı bir sorumluluk bilinciyle gayret göstermemiz muhakkak şart. Ticarette her türlü yolu mübah görenlerin aksine herkesin gözü bizim davranışlarımızda. İnancımızı bildikleri için ayağımızın sürçmesini, tökezlememizi isteyenler çok fazla. Bu nedenle ticaretimizde işin ucunda çok kazanmak ta olsa gayrimeşru, ahlaki olmayan yollara tevessül etmeden düşmemek için son derece gayretli olmamız gerekiyor. İdaremizde olan tesislerde ortaya koyduğumuz yönetim anlayışından çalışanlarımıza karşı davranış ve tutumlarımıza kadar bu dikkati hassasiyetle göstermeliyiz. Bununla birlikte adına paydaş dediğimiz, üretim ve tedarikleriyle ticaretimize büyük katkı sağlayan müteşebbislerimize karşı da aynı tavrı sürdürmemiz gerekiyor. Onlara tedariklerini kolaylaştırma adına olsun veya ödemelerini tam zamanında yapma konusunda olsun tam destek olmamız gerekiyor. Bunları yapmalıyız ki helal yoldan büyüme sağlayalım. Aynı şekilde mal ve hizmetlerini satarak kullanımlarına sunduğumuz müşterilerimizin beklentilerini tam karşılayacak üretim konusunda da son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Bu yönde ürün ve hizmet kalitesi ile birlikte müşterilerimize sağlayacağı faydaları daha da artırma yönünde gayretli olmamız gerekiyor. Bunları yapmalıyız ki ahlaki duruşumuzun farklılığı ortaya çıksın ve biz güzel örnek oluşturalım.”

“Bizim Karmod olarak öncelediğimiz bir diğer konu ise faize bulaşmama yönündeki gayretimiz. Hamdolsun bu gayretimizde Rabbimizin yardımını hep yanımızda gördük. Karmod olarak bugüne geldiğimiz süreçte tüm yatırımlarımızı faiz ve kredi kullanmadan kendi öz sermayelerimizle gerçekleştirdik. Bunun olabilirliğini gördük ve örnek olarak şimdi yanınızdayız. Şahsım ve Karmod Ailesi adına başta İGİAD yönetimine bu önemli ödülü bizlere layık görmelerinden ötürü en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Biz Sizi Arayalım

Büyük Projelerimiz