Hızlı kuruluma sahip saha inşa süreçlerini ortadan kaldıran sistemiyle konteyner ev hazır yapı sektöründe geliştirilmiş yenilikçi konut modelidir. İlk etapta yazlık amaçlı kullanımlar için tercih edilse de günümüzde konteyner ev modelleri dört mevsim barınma ihtiyacını karşılayacak özelliklerde şekillenmiştir.

Konteyner Ev Nedir?

Tüm donanımlarıyla fabrikada üretilerek sevk edildiği yere konulduğunda oturuma hazır hale gelen konut modeline konteyner ev denir.

Konteyner Ev Fiyatları ve Modelleri

Tamamen fabrika ön üretim sisteminin konteyner ev fiyatlarında oluşturduğu ekonomi ile sektörde yeni konteyner ev tasarımlarının öne çıkmasını kolaylaştırdı. Daha önceleri konteyner ev 1+1 standart modele göre şekillenirken talebin yoğunlaşmasıyla birlikte 2+1 konteyner ev modelleri de tasarlanarak üretime alındı.

Konteyner Ev Fiyatları Neden Çok Ekonomik?

Konteyner ev fiyatlarını cazip hale getiren çok sayıda neden bulunuyor. Bunlardan en önemlisi üretimin tamamıyla modern fabrika tesislerinde gerçekleştiriliyor olması. Fabrika üretimi konteyner evde kullanım yeri üretimini tamamıyla ortadan kaldırıyor. Klasik betonarme tarzı konut modellerinde evin üretimi çok büyük ölçüde sahada gerçekleştirilir. Bu durum klasik modellerde işçilik giderlerinin çok yüksek maliyetlere yükselmesine yol açar. Konteyner evlerde ise üretim tamamıyla fabrika tesislerinde gerçekleştirildiğinden işçilik uygulamalarından büyük ölçüde avantaj sağlanır.

Konteyner Ev Fiyatına Tüm Uygulamalar ve İşçilikler Dahil

Konteyner ev modelleri uzmanlarca çok sayıda alternatifle hazırlanmış olup ekstra proje harcamalarına ihtiyaç duyulmaz. Tasarım aşamasında elektrik ve su tesisat projeleri de uzmanlarca hazırlanır. Duvardan çatıya, pencerelere kadar tüm işçilikler üretim hattında gerçekleştirilir. Elektrik ve su tesisat uygulamaları da ekstra işçiliklere ihtiyaç duyulmadan bu bant sisteminde gerçekleştirilir. Tuvalet ve duş üniteleri, mutfak dolabı ve tezgah, iç ve dış kapıya varana kadar bant sisteminde montajlanır. Evin üretimi tamamlandığında aynı anda sevke hazır hale gelir. Duvardan çatıya, elektrikten su tesisatına varana kadar tüm uygulama ve işçilikler konteyner ev fiyatına dahil olarak satışa sunulur.

Konteyner Ev Fiyatlarına Yansıyan Standart Üretim

Konteyner ev fiyatlarını avantajlı kılan bir diğer önemli uygulama da yapı modeliyle ilgili. 2+1 veya 1+1 konteyner modellerinin tamamının üretimi standartlaştırılmıştır. Duvar ve çatı panelleri 21 m2 ünite büyüklüğüne göre standart şekillendirilmiştir. Pencereler en iyi ergonomiyle tasarım uzmanlarınca ölçülendirilmiş ve standartlaştırılmıştır. İç oda kapıları, ana giriş sac panel sistem tam kapama sağlayan kapı konteyner evin standartlaştırılmış parçaları arasında yer alır.

Konteyner Ev Modelleri

Konteyner ev modelleri diğer konutlarda olduğu gibi  iç bölmelerine göre şekillenir. 1+0, 1+1 ve 2+1 konteyner ev modeli en yaygın kullanılan modeller arasında öne çıkar. Modeller arasında 1+0 ve 1+1 plandaki konteyner ev 21 m2 standart büyüklükte metraja sahiptir. Karayolu taşımacılık standartlarında kolayca sevk edilebilmesi için bu plandaki modeller 3x7 metre ölçüde üretilmektedir. Plan içerisine WC ve duşun birlikte sunulduğu tuvalet ünitesi ile mutfak alanı hazırlanmaktadır. 1+1 konteyner ev modeline dışarıdan tek bir ana kapıdan girişle birlikte her bir odaya ayrı girişler de yapılabilmektedir.

2+1 Konteyner Ev Modelleri

2+1 konteyner ev modeli daha büyük metrajlarda kullanıma hazır konut beklentilerine özel geliştirilmiştir. 2+1 konteyner evler veranda dahil 42 m2 büyüklükten başlamaktadır. Tek Tırla sevk edilebildiğinden 42 m2 konteyner ev fiyatları 2+1 ergonomik planıyla oldukça cazip olmaktadır. İki ünite olarak sevk edilen bu ev ekstra çatı uygulamasıyla birlikte vinç ve iki kişilik ekiple 6 saat gibi kısa bir sürede montajlanarak oturuma hazır hale getirilmektedir.

Çatılı Konteyner Ev Modelleri

Çatlı konteyner ev modelleri arasında 35 m2 ve 42 m2 ev öne çıkmıştır. Sevk edildiği kullanım yerinde aynı gün çatı dahil montajlanarak oturuma hazır hale getirilmektedir.

Çatılı Konteyner Ev 1+1 35 m2

Bu model standart 3x7 üniteye veranda dahil edilerek tasarlanmıştır. Veranda konteyner üzerini ekstra bir çatı uygulaması olarak kapatarak 7 metre cephe boyunca öne doğru uzamaktadır. Veranda yaşam alanından yapı içerisine girildiğinde salı sollu iki ayrı oda ile ortadan tuvalet ve duş ünitesi yer almaktadır. Mutfak ön cephe tarafına yerleştirilmiştir. Oda yerleşiminde plan alternatifleri bulunmaktadır.

Çatılı Konteyner Ev 2+1 42 m2

Müstakil konutta daha ferah iç mekan beklentilerine özel tasarlanmış çatılı konteyner ev modeli 42 m2’dir. Bu şirin eve sol önde bulunan küçük verandadan geçerek girilir. Girişte Amerikan salon tarzı tercih edilmiştir. Oturma odası ve mutfak bir arada yerleştirilmiştir. Mutfak tezgahı veranda yönüne yerleştirilmiştir.

Salondan iki ayrı odaya salonun ortasından geçiş sağlanmaktadır. Bu kısımda küçük bir antre yer almakta olup tam ortada duş ve tuvalet alanı ile sağlı sollu iki oda sıralanmıştır. Kurulum yerine çatısı dahil tek Tırla sevk edilebilen bu ev vinç yardımıyla iki kişilik uzman ekipçe 6 saatte kullanıma hazır hale getirilmektedir.

Neden Konteyner Ev Tercih Etmelisiniz?

Aynı gün oturuma hazır konseptiyle konteyner ev tercih etmeniz için çok sayıda neden var. Uzun ömürlü, güvenli üstelik çok ekonomik.

Neden konteyner ev tercih etmelisiniz? Yeni nesil konteyner ev modelinin öne çıkan avantajları;

  • Konteyner ev modern tesislerde kullanıma hazır şekilde üretilir.
  • Projelendirmesi konteyner ev üretici firma uzmanlarınca yapıldığından proje çizim masrafını ortadan kaldırır.
  • Elektrik ve su tesisat projeleri ücretsiz şekilde üretici firma tarafından hazırlanır.
  • Alt ve üst şaseleriyle taşıyıcı direkler yüksek galvaniz kaplı çürümez özel kayınlıkta metallerin kullanımıyla üretilir.
  • Metaller otomotiv sanayinde kullanılan boyama teknolojisiyle uzun ömür dayanımlı şekilde boyanır.
  • Ana taşıyıcı sistemini çürümez metallerin oluşturduğu konteyner en güvenli konut modelleri arasında yer alır.
  • Üretiminde geleneksel kaynak uygulamalarına son verilen konteyner ev cıvata somunlu sistemle imal edilir.
  • Duvar ve çatı sisteminde yüksek yalıtım sağlayan sandviç panellerin kullanıldığı konteyner ev enerji tasarrufu üstünlüğüne sahiptir.
  • Elektrik tesisatı anahtar, piriz ve aydınlatma armatürlerine varana kadar fabrika bant hattında projeye göre uygulanır. Testleri yapılarak kalite kontrol sisteminden geçirilen konteyner ev yangına güvenli hale getirilir.
  • Atık ve sıhhi tesisat uygulamaları fabrika üretim bandında uzman ekipçe gerçekleştirilir. Üretim sonrası tesisat testleri yapılarak kontrol onayından geçirilir.
  • Konteyner ev pencerelerinde çift camlı, boydan boya kanat kilit sistemli PVC pencereler kullanılır. Enerji tasarrufuna katkı sağlar.
  • Konteyner evin ana giriş kapısında özel sac panel sistem tam kapama sağlayan kapı tercih edilmiştir. Toza, suya, rüzgara geçit vermez. Konteyner evin yalıtımına ekstra katkı sağlar.
  • Fabrikada oturuma hazır üretilen konteyner ev istenilen her yere araca yüklenerek kolayca sevk edilir.
  • Kullanım yerinde ekstra üretim ve işçilik uygulamalarının hiçbirine ihtiyaç duymaz.
  • Vinç yardımıyla yerine konulan konteyner ev aynı anda oturuma hazır hale gelir.

Tarlaya Konteyner Koymanın Cezası Ne Kadar?

Özellikle kendine ait arazisi olanlarca tarlaya konteyner koymanın cezasının ne kadar olduğu merak ediliyor. Öncelikle konteyner ev İmar Kanunu’na göre ruhsata tabi mi değil mi bu konuda net bir bilgi edinmekte yarar var. Örneğin tekerlekli konteyner ev ruhsat gerektirmemektedir. Tekerlekli oluşu nedeniyle yapı olarak değerlendirilmez.

Bununla birlikte tarlanıza yerleştirmeyi planladığınız ruhsata tabi konteyner yapı veya evle ilgili yapı imar izni almanız gerekir. Konuyla ilgili ilgili bağlı bulunduğunuz Belediye veya il özel idaresinden bilgi alabilirsiniz. Ruhsat gerektiren ancak yapı izni almadan tarlaya konteyner ev koyduğunuzda 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 42. Maddesine göre para cezası uygulanmaktadır. Bu ceza tarlaya konulan ruhsatsız konteynerleri de kapsayan Köylerde Kaçak Yapı Cezası kapsamında kesilmektedir. Bulunduğunuz yıla ait ruhsatsız şekilde tarlaya konulan konteynerle ilgili ceza oranlarını her yıl belirlenen rayiçlerden bakabilirsiniz.

Tarafınıza kesilen tarlaya konteyner ev koyma cezasının haksız olduğunu düşünüyorsanız;

Yine İmar Kanunu’nun 42. maddesi kapsamında cezaya maruz kaldıysanız ve bu cezanın haksız olduğunu düşünüyorsanız cezaya itiraz edebilir veya dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz.

Lüks Konteyner Ev Fiyatları

İki katlı konteyner ev modellerinin de geliştirildiği sektörde lüks sınıfta ifade edilen çok sayıda konut tasarımı bulunuyor. Güvenli ve uzun ömürlü genel yapı kalitesine sahip yapılar ahşap ve alüminyum cam cephe gibi farklı uygulamalarla kaplanarak villa konseptine kavuşturulabilmektedir. Bu kapsamda özel uygulamalarla mimari açıdan son derece estetik hale dönüştürülen lüks konteyner ev fiyatları standardın üzerinde maliyetlere çıkabilmektedir.

Sandviç Panel Konteyner Ev

Duvar sistemiyle birlikte çatı örtüsü de tamamen sandviç panellerin kullanımıyla üretilen konutlar sandviç panel konteyner ev olarak isimlendirilir.

Konteyner Ev Ankara’da Tercih Edilmesi

Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Bolu gibi çevre illerden gelen çok sayıda nüfus Başkentte yaşıyor. Bu illerden gelen vatandaşlarımız köylerinde yaptırdıkları müstakil konutlar nedeniyle konteyner ev Ankara genelinde tercihi artıyor.

Ankara’nın yanı sıra yoğun şekilde tarım iş gücü göçü alması nedeniyle konteyner ev Adana ilinde de yoğun olarak tercih ediliyor.

 

Konteyner Ev Sık Sorulan Sorular