Geri Dön

Üniversite Sanayi İşbirliği

Karmod 16.02.2023

Hazır yapı sektörünün öncü markası Karmod üniversitelere eğitim desteği sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir heyet firmamıza ziyarette bulundu. Öğrencilerin ziyaretinde pandemi dönemlerinde yüz yüze eğitimin kesintisiz sürdürülebilmesi adına önemli bir projelerine katkı sağlanmaya çalışıldı.

‘Kovidsiz Konteyner Sınıflar ve Sosyal Alanlar Projesi’

Üniversitenin Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin firmamızı ziyaretlerindeki temel amaçları önemli bir sorumluluk projesini sektörün öncü markasıyla paylaşmaktı. Bu doğrultuda gerçekleşen ziyarette öğrenciler Dr. Şehnaz Cenani Durmazoğlu hocaları danışmanlığında yürüttükleri ‘Kovidsiz Konteyner Sınıflar ve Sosyal Alanlar Projesi’ konusunu firmamız teknik ekibine taşıdı. Projenin temelinde Kovid salgını özelinden hareketle bundan sonra yaşanabilecek pandemi dönemlerine hazırlık yapma hedefi bulunuyor. Öğrenciler gündeme aldıkları proje ile pandemi süreçlerinde yüz yüze eğitimin kesintisiz sürdürülebilmesi için önemli bir amaç ortaya koymuşlar.

Yaz staj programı kapsamında gerçekleştirdikleri projede öğrenciler Karmod yeni nesil konteyner yapıları kullanarak kesintisiz eğitime nasıl katkı sağlayabileceklerini araştırıyorlar. Yapı sistemi olarak konteyner yapı modelini kullanmayı hedefledikleri proje ile üniversite derslikleriyle beraber sosyal yaşam alanlarını çizimleriyle tasarlamışlar. Medipol Üniversitesi’nden Karmod üretim tesislerimize gerçekleştirilen bu anlamlı ziyarette 12 öğrenci yer aldı. Öğrencilere ziyaretleri süresince Pazarlama ve Satış Müdürümüz Abdullah Yüceer bizzat eşlik etti.

‘’Konteyner yapı sektöründe Üniversite ve Üretim buluşmasını önemsiyoruz.’’

Satış Müdürümüz Abdullah Yüceer öğrencilerini ziyareti esnasında yaptığı açıklamada konteyner yapı sektöründe üniversite ve üretim aktörlerinin buluşmasını önemsediklerini vurguladı. Yüceer açıklamasında şunları kaydetti: ‘’Üniversitelerimiz akademik eğitimdeki öncülüğün yanı sıra ülkemizin gelişimine büyük katkı sağlayacak projelerin de merkezi. Bu açıdan bu önemli projeleri geliştirirken üretim aktörleriyle de bir araya gelmeleri son derece önemli. Bizler de üniversite sıralarından geçtik. Bizim eğitim süremizde gözlemlediğimiz temel eksiklik üniversitede aldığımız akademik eğitimleri sahada yeterince müzakere edecek firmalar bulamamamızdı. Bu durum eğitimde büyük eksiklik. Tasarladığınız projenin sahada cereyan eden üretime uygun olup olmadığını mutlaka görmeniz ve gözlemleyerek değerlendirmeniz gerekir. Aksi durumda projeler gerçek üretim akışından kopuk kalır ve başarısızlık getirebilir. Biz marka olarak bu bilinçten hareketle üniversiteden gelen eğitim ve proje oryantasyon taleplerine mümkün olduğunca olumlu cevap vermeye çalışıyoruz. Bu ülkenin firmaları olarak biliyoruz ki bizim gelişimimiz üniversitelerden iyi eğitim alarak gelecek yeni nesle bağlı. Onlar iyi eğitim alırlarsa bizden bayrağı alıp ülkemiz adına daha iyi seviyelerde dalgalandırırlar.’’

Üniversiteden gelen heyete Karmod yeni nesil konteyner yapıların teknik özelliklerinin gösterildiği bir sunum gerçekleştirildi. Kovidsiz konteyner sınıfları projelerini geliştirme adına önemli teknik önerilerde bulunuldu. Öğrenciler bu özel projeleri ile 200 kişi kapasiteli konteyner sınıflar hazırlamayı planlıyor. Proje kapsamında çalışılan diğer sosyal donatı alanlarında iş atölyeleri, depo, kantin, kafeterya ve tuvalet üniteleri yer alıyor.

Biz Sizi Arayalım

Büyük Projelerimiz