Geri Dön

İstanbul Havalimanı Konteyner Projesi

Karmod 16.02.2023

Karmod yeni nesil konteyner üstünlükleriyle İstanbul’un yeni havaalanının şantiye yapı grubunda ilk tercih edilen marka oldu. 2014 yılındaki temel atma töreninden 4,5 yıl gibi kısa bir zaman sonra Ekim 2018’de faaliyete alınan bu önemli projenin başlangıcında yer almak Karmod adına ayrı bir gurur.

150 milyon yıllık yolcu transfer kapasitesiyle dünyanın enleri arasına giren İstanbul Havalimanı projesine henüz ilk kazma vurulmadan şantiye yapılarımızı hazır ettik. İlk aşamada bölgede hafriyat çalışması yapacak firmanın teknik ofis ekibin konaklayacağı yatakhane yapıları kurduk. Ofis ve yemekhane binalarında prefabrik yapı modelimiz kullanılırken yatakhane ve diğer yapı grupları yeni nesil konteyner yapılarımızın kullanımıyla inşa edildi. Kısa sürede projelendirme, hızlı üretim ve kurulum avantajlarını İstanbul havaalanı gibi önemli bir projede de gösterdik. Hızlı üretim ve kullanıma hazır kurulum üstünlüklerimizle bu önemli havaalanı projesinin tam zamanında hizmete alınmasına katkı sağladık.

Ofisten çamaşırhaneye, yatakhaneden yemekhaneye örnek şantiye projesi

Türkiye’nin dünya genelinde ses getiren prestij projesi İstanbul havalimanının şantiye yapı gruplarıyla örnek bir uygulama gerçekleştirdik. Üretim ve kurulum yaptığımız şantiye binalarımızda bir işçi kampında bulunması gereken hangi yapı grupları varsa tamamını inşa ettik. Bu yapılar arasında yönetim ofisi, teknik ofis, insan kaynakları ofisi, şantiye sağlık hizmet binası, iş güvenliği ofisi ofis alanında öne çıkanlar. Yönetim ofisi prefabrik yapı modeliyle projelendirilip tek katlı olarak inşa edildi. 12 kişilik yönetici ekibin kullanacağı 114 m2 yönetim ofisinin kurulumu sadece 4 günde tamamlandı. Bu ofisin yanında teknik ofis binası da yer aldı. Yeni nesil konteyner modeliyle inşa edilen insan kaynakları ve iş güvenliği ofisi şantiye yerleşkesinin orta alanında yer aldı. Bu ofislerin karşısında yine konteyner modeliyle şantiye sağlık hizmet binası iki katlı olarak inşa edildi.

Şantiye yerleşkesinde binaların kurulumu belirlenen plan çerçevesinde aşama aşama gerçekleştirildi. Örneğin ilke etapta kurulum yapılan 150 kişilik prefabrik yemekhane binası havalimanı projesinin ilerleyen aşamalarında daha büyük bina kurulumuyla yenilendi. İlk kurulan yemekhane binası özellikle iş güvenliği eğitimlerinin verildiği 150 kişilik eğitim salonuna dönüştürüldü. Yeni kurulan yemekhane binası proje hızının ilerleyişine uygun şekilde 1250 kişi kapasitesi ile inşa edildi. Yeni binanın inşasında sac panel sistem prefabrik yapı sistemi kullanıldı. Yeni yemekhane binasının arka kısmında büyükçe bir pişirme salonu yer aldı. Mutfak alanına dev pişirme ocakları yerleştirildi. 1250 kişilik yemek alanında iki ayrı salon projelendirilip uygulandı. Salonun biri yönetici ve teknik personele ayrılırken diğer salonda sahada görev alan personel yemeklerini yedi. Her iki salon da kullanım ergonomisine göre dekore edilerek şekillendirildi.

Yatakhane binalarında ise tamamen yeni nesil konteyner modeliyle inşa edildi. Koğuş sistemiyle tasarlanan bu binalar çoğunlukla iki katlı olarak inşa edildi. Yatakhane koğuşları uluslararası standartlara göre projelendirilerek hazırlandı. Havalandırma sistemi, koğuşta konaklayacak çalışan sayısı ayrı ayrı standartlara göre değerlendirildi. Kantin binası, eğlence ve etkinlik salonu, çamaşırhane, mescit İstanbul havaalanı şantiye projesinde yer alan diğer yapı grupları arasında.

Biz Sizi Arayalım

Büyük Projelerimiz