Geri Dön

Çevre Dostu Konteynerler

Karmod 16.02.2023

Karmod yeni nesil konteyner yeşil enerji kullanım kolaylığı ile çevreci konseptle buluştu ekonomik sosyal konutlar ekstra fiyat avantajı kazandı. Yeşil enerji özellikle merkezi elektrik dağıtım şebekelerinin bulunmadığı kullanım yerlerinde alternatif enerji imkanı sunuyor.

GES ve RES Enerji Yeni Nesil Konteyner yapılarda

Günümüz dünyasında kuşkusuz yüksek enerji maliyetleri konut ve sanayi kullanımlarında bütçeleri en çok zorlayan giderler arasında yer alıyor. Hidroelektrik santralleri (HES) ve nükleer enerji santrallerinden (NES) elde edilen elektrik enerjisi hem üretimi hem de dağıtım ağıyla yüksek maliyetlere sahip. Bunun yanı sıra her gün artan taleplerle enerji fiyatlarının sürekli yükselmesi de bir gerçek. Aynı zamanda çevre için yüksek risk barındıran nükleer enerji santrallerinin olası bir kazada doğaya ve insan sağlığına verebileceği zararlar da ortada. Üstelik bu enerjileri konutlarla buluşturabilmeniz için önemli bir dağıtım şebeke ağı yatırımına ihtiyaç duyuluyor.

Bu gerçekten hareketle Karmod yeni nesil konteyner yapılarını çevre dostu yeşil enerji konseptine uygun özelliklerde geliştirdi. Karmod konteyner evlere Rüzgar Enerji Sistemi (RES) ve Güneş Enerji Sistemi (GES) yeşil enerji üretim teknolojileri kolayca adapte edilebiliyor. GES enerji üretim panelleri konteyner sosyal konutun bulunduğu alanın yakına yerleştirilerek ev ücretsiz yeşil enerji ile buluşturulabiliyor. Aynı zamanda Karmod yeni nesil konteynerin sandviç panel çatısı uygun bağlantı aparatları kullanılarak GES ekipmanının önemli parçası güneş panellerinin yerleşiminde değerlendirilebiliyor. Sürekli kesintisiz bedava enerji üreten bu sistemin devreye alınabilmesi için gün ışığının bulunması yeterli. Güneş panellerinin gündüz enerji üretimini aksatan tek etken yağmurlu hava durumunun bulunması. Fakat yeni geliştirilen teknolojilerle bu engel de ortadan kaldırılıyor. Yağmurla yağışıyla düşen su damlacıkları kullanılarak bu sistemde elektrik üretimi sürdürülebiliyor.

Karmod sosyal konutlara alternatif enerjisi sağlanan bir diğer enerji üretim sistemi de Rüzgar Enerji Sistemi (RES). Bu sistemle sürekli bedava enerji üretmek için yapıya uygun enerjinin elde edilebileceği basit bir rüzgar tribünü ve enerji depolayıcı sistem yeterli. RES ve GES yeşil enerji sistemleriyle yapı çevre dostu enerji ile buluşturularak aynı zamanda ücretsiz kullanım kolaylığı sağlanabilmektedir. Güneş panellerinin veya rüzgar enerji üretim tribününün topladığı enerji hibrit teknolojili şarj kontrol makinesiyle akümülatörde depolanıyor. Gün boyu depolanan enerji ihtiyaç duyulan enerji sarfiyatına göre inverter cihazı desteğiyle konutun ihtiyacında kullanılıyor. Bu iki harika sistem konteyner sosyal konutla buluşturularak hem ekonomik kazanım hem de enerji dağıtım hatlarının bulunmadığı yerlerde enerji sorununu kökten çözüyor. Doğa dostu yeşil enerji konutu ışıl ışıl aydınlatırken aynı zamanda TV ve mini buzdolaplarını çalıştırıyor. Bilgisayar tablet, telefon gibi elektronik eşyanın şarj edilmesine imkan tanıyor.

Biz Sizi Arayalım

Büyük Projelerimiz